Час приготування: 20 хвилин
Об’єм: 1 порція
Енергетична цінність:
Калорійність: 1085 ккал;
Білки: 39,2 г;
Жири: 35,9 г;
Вуглеводи: 148,7 г
Складові:
- Спагетті – 200 г
- Напівтвердий або твердий сир – 50 г
- Оливкова олія з часником – 1 столова ложка
- Сир рікотта – 1 столова ложка
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець молотий чорний за смаком
- Часник – 2 зубчики
- Шампіньйони – 1 штука
Приготування:
- Спагетті відварити в киплячій підсоленій воді приблизно 8 хвилин до стану al dente. *(від італ. al dent — на зубок) — в широкому сенсі поняття в кулінарії, характеризує один із різновидів ступенів готовності до вживання якого-небудь продукту після його термічної обробки. У вузькому сенсі стосується лише макаронних виробів. Характерною особливістю приготованих «al dente» овочів, макаронних виробів є збереження ними після термічної обробки відчутної при укусі внутрішньої пружності.
- Приготувати соус: рікотту і оливкову олію взбити вінчиком у мисці, додати дрібно нарізану зелень, сіль, перець.
- Шампіньйони і часник порізати, обсмажити.