Рецепти

Равіолі з рікоттою та лимоном

Складові для тіста (або беремо готове тісто)
  • борошно з твердих сортів пшениці – 200 г (може знадобитися більше);
  • вода – 110 мл;
  • оливкова олія – 40 мл;
  • сіль за смаком.

Складові для начинки і соусу



  • рікотта – 500 г;
  • лимони – 3 шт;
  • сир твердий – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль
.

Приготування тіста для равіолі:

Спочатку зробимо часникове масло.

Розтопити масло на повільному вогні, додавши часник. Смажити до гарного карамельного кольору. Змішати рікотту з соком двох лимонів і з цедрою трьох. Потім додати сир, сіль і перець. Переложити начинку в кондитерський мішок і прибрати в холодильник.

Просіюємо борошно. Зверніть увагу. Важливо використовувати саме тверді сорти пшениці, тільки так ми отримаємо правильно тісто для равіолі. Викладаємо борошно гіркою на стіл, робимо в ній заглиблення. Додаємо масло, сіль, наливаємо воду і поступово перемішуємо для однорідності. Пам’ятайте, що тісто краще готувати в прохолодному приміщенні, руки також слід періодично охолоджувати.

Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо. Оптимальний час для вимішування – 10-15 хвилин. Обертаємо тісто харчовою плівкою або рушником і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин. Це необхідно для того, щоб клейковина тіста «вступила в дію», і тісто стало більш еластичним.

Запам’ятайте, під час приготування равіолі, тісто потрібно розкатувати дуже тонким шаром. Хороше тісто виходить еластичним, але в той самий час щільним і піддатливим.

Другий етап. Начиняємо равіолі.

Розрізаємо тісто на тонкі смужки. Потім на одну смужку на рівних відстанях кладемо рікотту. Накрити другою половинкою тісто. Добре їх з’єднати між собою і нарізати на порції. Залишається тільки відварити равіолі: закип’ятити воду і варити 5 хвилин. Подавати с часниковим маслом.
Made on
Tilda